انواع آجر سنتی سیستان و بلوچستان
انواع آجر نما سنتی
در طول تاریخ نیاز به سرپرپناه یکی از مهم ترین نیاز بشریت بوده است، که در طول زمان زیبایی نیز به آن افزوده شده به طوری که هم اکنون سرپناهی زیبا یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب مسکن به شمار می رود.
آجر در زمینه ساخت و ساز جایگاه ویژه ای دارا می باشد.تقریبا 50 % ساختمان با انواع آجرهای مختلف ساخته می شوند.یکی از همه ترین قسمت ساختمان نمای آن می باشد .بسیاری از معماران ایرانی علاقه شدیدی به نماهای سنتی دارند.، حس آرامش ،زیبایی ، جلوه هنری خاص دلایل کاربرد آجر های سنتی در ساختمان می باشد.
آجرهای سنتی جهت بازسازی نماهای قدیمی نیز استفاده می گردد.

استان سیستان و بلوچستان
بزرگترین و پهناورترین استان ، که در جنوب شرقی کشور عزیزمان واقع شده و با کشور پاکستان و افغانستان هم مرز می باشد و به لحاظ مجاورت این استان با دریای عمان از لحاظ راهبردی اقتصادی ، برای کشور عزیزمان جایگاه ویژه ای دارد .
بندر چابهار که یکی از بزرگترین بنادر کشور است و اکثر کشتی های قاره پیما در این بندر پهلو می گیرند در این استان واقع گردیده است.سیستان و بلوچستان از لحاظ معادن نیز بسیار غنی می باشد ، معادنی همچون طلا در این استان وجود دارند.
از لحاظ مصالح ساختمانی و کارخانجات مرتبط چندین کارخانه آجر سفال در زابل واقع گردیده ، که بخشی از مصالح این استان را تامین می کند و بخش دیگر آن از استان یزد تامین می شود.در زمینه آجر نما ، از جمله آجر نما رسی ، آجر نما شیل ، آجر نما نسوز ، بیشتر از بازار اصفهان ، تهران و قم تهیه می گردد و این استان مشتری بسیار خوب موزاییک و تولید کنندگان موزاییک اصفهان است و گچ این استان از خراسان و سمنان تامین می گردد.
سنگ نما نیز بیشتر از اصفهان به این استان ارسال می شود.کاشی و سرامیک این استان از شهر یزد و میبد تامین شده و سیمان آن از کارخانجات سیمان زابل و سیمان خاش تامین می شود.
