کاشی سنتی سیستان و بلوچستان
کاشی سنتی
صنایع دستی یکی از شاخص ترین هنر سنتی ایران می باشد ، که در طول زمان به صنعت نزدیک تر می شود.این کاشی ها دارا نقش و نگار ختایی و گل و مرغ و طرحهای گره می باشند و با طرح های زیبایی خود، جلوه بنا را صد چندان خواهند کرد.کاشی سنتی یکی از این صنایع دستی هنری می باشد که از دیر باز در بین ایرانیان رواج داشته است و از بین آثار تاریخ از جمله کاخ ها و مساجد قابل شهود می باشد.کاشی سنتی در بسیار از شهرها تولید می گردد ولی مهد آن اصفهان می باشد و از این کاشی سنتی اصفهان ، محبوبیت زیادی در بین معماران دارا می باشد.
کاربرد کاشی سنتی
- جهت کار در مساجد
- بازسازی بناهای قدیمی
- ساخت حسینیه ها
- تابلو کاشی ها جهت مبلمان شهری
- المانهای مذهبی و سنتی

استان سیستان و بلوچستان
بزرگترین و پهناورترین استان ، که در جنوب شرقی کشور عزیزمان واقع شده و با کشور پاکستان و افغانستان هم مرز می باشد و به لحاظ مجاورت این استان با دریای عمان از لحاظ راهبردی اقتصادی ، برای کشور عزیزمان جایگاه ویژه ای دارد .
بندر چابهار که یکی از بزرگترین بنادر کشور است و اکثر کشتی های قاره پیما در این بندر پهلو می گیرند در این استان واقع گردیده است.سیستان و بلوچستان از لحاظ معادن نیز بسیار غنی می باشد ، معادنی همچون طلا در این استان وجود دارند.
از لحاظ مصالح ساختمانی و کارخانجات مرتبط چندین کارخانه آجر سفال در زابل واقع گردیده ، که بخشی از مصالح این استان را تامین می کند و بخش دیگر آن از استان یزد تامین می شود.در زمینه آجر نما ، از جمله آجر نما رسی ، آجر نما شیل ، آجر نما نسوز ، بیشتر از بازار اصفهان ، تهران و قم تهیه می گردد و این استان مشتری بسیار خوب موزاییک و تولید کنندگان موزاییک اصفهان است و گچ این استان از خراسان و سمنان تامین می گردد.
سنگ نما نیز بیشتر از اصفهان به این استان ارسال می شود.کاشی و سرامیک این استان از شهر یزد و میبد تامین شده و سیمان آن از کارخانجات سیمان زابل و سیمان خاش تامین می شود.
