آجر خوزستان
آجر
واژه آجر که ریشه عربی دارد در زبان فارسی آجور و آگور و زبان افغانی زاو گفته می شود.
کاخ ها در گدشته با آجر فشاری تولید می گردید ه اند ، قدمت این نوع آجر ها به هفت هزار سال پیش باز می گردد و بناهای مستحکمی از جمله کاخ ها ، عبادتگاهها و مساجد با این نوع آجر ساخته می شده اند.
این صنعت دستی طی سالها جای خود را با خط تولید ماشینی و کوره ها آجر پزی جایگزین کرده است.هم اکنون کارخانه های زیادی به تولید آجر با روش های مختلف و جهت مصارف مختلف تاسیس گردیده است.
دسته بندی آجر بر اساس نوع خاک:
آجر ها بر اساس کاربرد و شیوه تولید نیز دسته بندی می گردند.

استان خوزستان
این استان در جنوب غرب کشور عزیزمان واقع گردیده و بیشترین مرکز تولید نفت و گاز کشورمان را دارا می باشد .در استان خوزستان چندین کارخانه فولاد از جمله فولاد خوزستان ، فولاد کاویان و فولاد ملی ایران قرار دارد.بخش عمده صنعت فولاد مصرفی در صنعت ساختمان این منطقه و سایر مناطق ایران و حتی سایر کشورها از جمله عراق را تامین می نماید.
استان خورستان یکی از بزرگترین مصرف کننده مصالح ساختمانی می باشد و دلیل آن خرابی هایی است که بعد از جنگ ایران و عراق در این منطقه رخ داد ، از استان اصفهان و کارخانجات آجر بعد از جنگ تحمیلی روزانه هزاران قالب انواع آجر به این استان ارسال می شود و همچنین یکی از بزرگترین مصرف کننده سنگ و کاشی نیز می باشد و این دو مصالح ساختمانی نیز از اصفهان و سایر استانها تولید کننده به خوزستان ارسال می گردد.
در فاصله شهر اهواز و آبادان 2 الی 3 کارخانه آجر وجود دارند که بخشی از نیازهای این منطقه را تامین می کند ،همچنین این استان یکی از مصرف کنندهای بزرگ آجرهای نما از قبیل آجرهای نمای رسی ، آجر نما شیل و آجر نما نسوز می باشد.
این استان گچ مصرفی خود را نیز از کارخانه گچ سمنان و سیمان را از سیمان اصفهان و سپاهان تامین می نماید.
