پوکه معدنی خوزستان
پوکه معدنی
پوکه معدنی حاصل فعالیت های آتشفشانی می باشد.در واقع در زمان فوران آتش فشان ، این مواد مذاب به سطح زمین رسیده ، سرد شده و دانه های متخلل را ایجاد می نماید ،به این دانه ها، سکوریا یا پومیس نیز می گویند.این دانه ها به صورت درشت و ریز می باشند.ویژگی خاص این دانه ها ، سبکی این دانه هاست.این دانه های طبیعی سبک برای پر کردن فضاها در ساختمان از جمله کف پشت بام و ... به کار می رود.
از این پوکه های معدنی برای ساختن بتن های پیش ساخته ، ملات ها ، فرآوردهای قیری ، و کشاورزی استفاده می گردد.

استان خوزستان
این استان در جنوب غرب کشور عزیزمان واقع گردیده و بیشترین مرکز تولید نفت و گاز کشورمان را دارا می باشد .در استان خوزستان چندین کارخانه فولاد از جمله فولاد خوزستان ، فولاد کاویان و فولاد ملی ایران قرار دارد.بخش عمده صنعت فولاد مصرفی در صنعت ساختمان این منطقه و سایر مناطق ایران و حتی سایر کشورها از جمله عراق را تامین می نماید.
استان خورستان یکی از بزرگترین مصرف کننده مصالح ساختمانی می باشد و دلیل آن خرابی هایی است که بعد از جنگ ایران و عراق در این منطقه رخ داد ، از استان اصفهان و کارخانجات آجر بعد از جنگ تحمیلی روزانه هزاران قالب انواع آجر به این استان ارسال می شود و همچنین یکی از بزرگترین مصرف کننده سنگ و کاشی نیز می باشد و این دو مصالح ساختمانی نیز از اصفهان و سایر استانها تولید کننده به خوزستان ارسال می گردد.
در فاصله شهر اهواز و آبادان 2 الی 3 کارخانه آجر وجود دارند که بخشی از نیازهای این منطقه را تامین می کند ،همچنین این استان یکی از مصرف کنندهای بزرگ آجرهای نما از قبیل آجرهای نمای رسی ، آجر نما شیل و آجر نما نسوز می باشد.
این استان گچ مصرفی خود را نیز از کارخانه گچ سمنان و سیمان را از سیمان اصفهان و سپاهان تامین می نماید.
